http://www.dozsa.sk

Home - Akcie Naša ponuka Naše produkty Káva SAICAF Regionálni obchodní zástupcovia Kontakty

Káva SAICAF


SAICAF laboratóriá


Laboratórium je vybavené najmodernejšími zariadeniami.


Ich účel je dvojitý:

- Splnenie HACCP zdravotných a hygienických podmienok

- Skúmanie organoleptických vlastností šálky kávy vo všetkých fázach procesu praženia.


Keď do SAICAF dorazí surová káva, najskôr sa skontrolujú jej množstvo. Neskôr nasledujú kontroly kvality, organoleptická kontrola a kontrola vône, aby sa zaistilo, že chuť kávy uspokojí očakávania zákazníkov.


Tri malé pražiace prístroje spražia malú vzorku kávy, aby sa porovnala chuť kávy s predošlou použitou kávou predtým, ako sa spracuje celá dávka.


Ak test bol vykonaný úspešne, nasleduje praženie celej dávky. Každý krok tejto procedúry sa starostlivo monitoruje. Tieto testy sa vykonávajú ochutnávaním, kvôli overeniu chuti, farby a vône. Testovanie je kontrolované prístrojmi, ktoré overujú vlhkosť zŕn, ako aj ich krehkosť.


Dbáme na prvotné testovanie, aby sme svojim zákazníkom zabezpečili vysoko kvalitný produkt, ako aj aby sme zabezpečili pretrvávajúcu kvalitu.






Proces výroby


Praženie


Je to kombinovaný proces vysušovania a varenia surových kávových zŕn, zameraný na zosilnenie ich aromatických vlastností.

Na tejto úrovni sa dejú mnohé zmeny základu kávového zrna. Tieto zmeny umožňujú utvorenie zložiek nevyhnutných a príznačných pre nápoj.


Energetické základy, ktoré sú typické pre espresso a jeho jedinečnú arómu, sa tvoria teraz.


Proces praženia sa vykonáva v horúcom vzduchu, predhriatom plynovým horákom, ktorý sa smeruje do valca obsahujúceho kávu, ktorá sa má pražiť.

Káva sa varí pri 200-240 C°, s dobou praženia, ktorá závisí od jednotlivých klientov. Talianska sa praží dlhý čas, zatiaľ čo káva pre severnú Európu sa praží kratší čas


Taktiež káva, ktorá sa predáva v baleniach ako zrnková, potrebuje iný čas praženia ako káva mletá.

Valec so surovou kávou sa sám točí, zatiaľ čo ho ohrieva horúci vzduch, čo zabezpečí rovnaké teplo pre kávu.


V tejto fáze kávové zrná strácajú väčšinu prebytočnej tenkej šupy, ktorá je následne odstránená, aby sa zabránilo spáleniu.

Následne sa opražená káva umiestni do chladiaceho zariadenia kde ju mechanické lopaty miešajú kvôli rýchlejšiemu a rovnomernému chladeniu.

Všetka činnosť je kontrolovaná a monitorovaná centrálnym riadiacim počítačom


Po tejto fáze sa káva mieša s ostatnými druhmi kávy odlišného pôvodu a kvality podľa SAICAF receptov. Toto je základnou fázou pre získanie unikátnej chuti kávy SAICAF.

Na záver je opražená a zmiešaná káva mletá a uložená na odstátie. Ak ide o zrnkovú kávu, je priamo balená.


Mletie


Ďalším dôležitým krokom je mletie.

Tak ako všetky produkty radu pre bary, niektoré z produktov pre rodiny sa predávajú ako zrnkové.

Avšak väčšina talianskych rodín nevlastní prístroj na mletie kávy v domácnosti, preto potrebujú kávu pomlieť.


My zabezpečujeme stredné mletie, ktoré im umožní vychutnať si skvelú chuť kávy, nezávisle od podmienok vlhkosti, v ktorých ju konzumujú.

Pre domáce espresso prístroje je určená mletá káva s inou zrnitosťou, napríklad pre prístroje SAICAF "Espresso casa".

Keď je káva pripravená k baleniu, ponechá sa odplyniť počas šiestich hodín.


Balenie


SAICAF káva sa balí do:

- Vákuových vrecových balení, v kontrolovaných podmienkach pre domácu spotrebu, v následných veľkostiach balenia: 125 g, 250 g, 500 g, 2 x 250 g., 3 x 250 g a 4 x 250 g.

- 1 kg a 3 kg vreckách, väčšinou určených pre kaviarne.

- 250 g vákuovo balených plechovíc, určených pre niektoré zahraničné krajiny.


Vrstva používaná na balenie je vyrábaná s viacerými vrstvami, kde každá má svoju úlohu.

Baliaci stroj plní viacero úloh:

- Vytvára vrecká priamo z vrstiev.
- Váži kávu a dáva ju do vrecúšok.
- Vytvára vákuum a vytvára štvorcový tvar vrecka.
- Zvarí vrecká.
- Vyznačí "best before - dátum minimálnej trvanlivosti" a sériové číslo výroby.


SAICAF je jediná spoločnosť v Taliansku, ktorá predáva kávu v 125 g vákuovo balených baleniach.

Tá je určená pre spotrebiteľov, ktorí chcú mať stále čerstvú kávu, berúc v ohľad ich štýl spotreby.




Sklad