http://www.dozsa.sk

Home - Akcie Naša ponuka Naše produkty Káva SAICAF Regionálni obchodní zástupcovia Kontakty

Káva SAICAF


Spoločnosť SAICAF


Logo SAICAFRadi sa podelíme o túto novú skúsenosť a začali sme s entuziazmom a kvalitou, ktorá nás robí jedinečnými. Naša práca nás každodenne dostáva do kontaktu s veľkolepým svetom kávy, ktorý by sme vám chceli predstaviť na týchto stránkach.

Tento svet je tvorený históriou, kuriozitami a usilovnosťou, ktorú prežívame s veľkým nadšením. To sú tiež i pocity, ktoré Vás priviedli na tieto stránky. Radi s Vami tieto pocity budeme zdieľať.


Príbeh kávy SAICAF


"Keď som mal 19, prišiel som do Brazílie, aby som sa zúčastnil kurzu roztrieďovania a ochutnávania kávy. Pri tejto príležitosti v novinách spomínali, že kráľ kávy je v Rio de Janeiro". To bolo v roku 1958.


Takto pán Antonio Lorusso, výkonný riaditeľ spoločnosti SAICAF, Predseda predstavenstva a člen parlamentu začína hovoriť o príbehu úspechu svojej spoločnosti.

SAICAF bola založená v roku 1932 keď pán Beniamino Cipparoli, právnik, založil v Bari spoločnosť Societa Anonima Industria Caffe SPA.

Pomáhal prevádzkovať bratovi bar v Piazza Carabellese, v centre Bari. Tam otvorili nové podniky, "Caffe della Posta" a "Caffe Savoia" popri inom.


Počas prvých 15 rokov spoločnosť pražila kávu pre svoje vlastné podniky, ale podnikanie sa rozrástlo a začali zásobovať kávou i iné podniky, v južnej i severnej oblasti priľahlej k Bari.

Silná aróma praženej kávy sa rozšírila na Via Melo a následne aj na Via Emanuele Mola v Bari, kde SAICAF mal svoje ústredie, keď sa podnikanie rozrástlo a nevyhnutnosťou sa stala výroba v trojkilogramových balíkoch.


Toto je prvý krok rastúcej distribúcie, nasledovanej prvými vákuovo balenými baleniami, i keď boli vyrábané ručne.

V roku 1952 p. Cipparoli, otec dcéry - jedináčika, odišiel do dôchodku a prenechal vedenie p. Leonardovi Lorussovi.

Syn bohatej rodiny statkárov z Altamura, Leonardo preukázal pozoruhodný podnikateľsky prístup, ktorý spájal múdrosť a víziu novej fázy príbehu pre SAICAF, ako aj Bari.


Podnikanie rástlo tak rýchlo, že v r. 1962 sa otvorila nová výrobňa na Via Amendola, na predmestí Bari, blízko "Arménskej dediny", ktorá bola postavená pre utečencov prenasledovaných v Turecku.

Na ploche 10,000 m2 je dostatok miesta na prvé automatické stroje používané v tomto druhu podnikania v Taliansku. Všetko od praženia cez balenie je vykonávané bez manuálneho zasahovania.

Automatizácia sa rozširuje i na účtovníctvo a maloobchodný predaj prerastie i mimo Apulie, hľadajúc si nových zákazníkov.


V r. 1958 p. Antonio Lorusso, Leonardov syn vo veku 18 rokov rozbieha podnikanie v Capitanate (zastaraný názov pre provinciu Foggia). Tam, začínajúc od piky, sa stáva zástupcom a neskôr i výkonným riaditeľom spoločnosti.


Spojenie týchto dvoch výnimočných ľudí prinieslo do spoločnosti novú silu, ktorá umožnila postup rastu a čelenie novým podnikateľským úskaliam.

Gran Caffe Savoia mení názov na Gran Caffe Saicaf a rekonštruuje sa na základe nových požiadaviek v danom čase.


Naviac v snahe rozšíriť distribúciu dochádza k tvorbe nových partnerstiev na národnej úrovni. Cesta sa nájde prostredníctvom "SAO CAFE'", značky pod ktorou svoju činnosť prevádzkovalo šesť pražiarní nachádzajúcich sa v rôznych častiach krajiny.

Takto sa distribúcia stala rýchlou a spoľahlivou a za pomoci miestnych pražiarní je možné vyhovieť požiadavkám miestnych spotrebiteľov, čo sa týka chuti kávy.

Byť modernou a úspešnou spoločnosťou v južnom Taliansku nie je ľahkou úlohou, ale p. Antonio Lorusso, jeden zo zakladateľov konzorcia, bol schopný v správnom čase transformovať svoju rodinnú firmu.


Tým, že ukázal svoje schopnosti pri vedení a expanzii obchodu po celom južnom Taliansku a celej krajine, p. Antonio Lorusso sa stal výkonným riaditeľom spoločnosti v roku 1987, keď p. Leonardo Lorusso odišiel do dôchodku.

Vývoj spoločnosti sa nikdy nekončí a stimuly prichádzajú neustále, ako napríklad príchod inžiniera p. Nicolu Signorileho v roku 1984.


Zástupca a podnikový riaditeľ p. Signorile preberá zodpovednosť za výber surovej kávy v krajinách pôvodu. On je taktiež zodpovedný za techniku praženia a riadenie ľudských zdrojov. S p. Antoniom Lorussom, tiež známym ako Nini, si vytvárajú vzájomný vzťah založený na rešpekte.

Finančnícka spoločnosť Fin.Coffee zakladajú neskôr kvôli ďalšiemu rozvoju distribúcie pre kaviarne, pretože spoločnosť SAICAF v danom čase je už vodcom na trhu.


Spoločnosť vykonala mnoho akvizícií, za spomenutie stoja napríklad akvizícia spoločnosti Tobiaco Caffe a SAN PAOLO Caffe.

Na základe týchto úspechov je p. Antonio Lorusso navrhovaný do nových pozícií mimo svojej spoločnosti v súkromných, ako aj verejných inštitúciách.


Tieto výsledky by neboli možné bez spolupráce p. Nicolu Signorileho a pani Simonetty Lorusso, Antoniovej sestry, zástupkyne a poverenej osoby za riadenie administratívy v skupine.

Na základe viacerých politických i podnikateľských skúseností Simonetta riadi oblasť spoločnosti, ktorá je vzdialená jej minulej práci, ale efektívne zavádza dôležité inovácie a vylepšenia.

S takýmto riadením organizácie SAICAF môže rásť stále rýchlejšie.


4,500,000 kg kávy sa spracuje každoročne v pražiarni na Via Amendola v Bari, v ústredí spoločnosti. Káva prichádza z Brazílie, Strednej Ameriky (Kostarika and Kolumbia) a Afriky (Zair a Pobrežie Slonoviny), a dodáva sa do celého sveta.

SAICAF je v súčasnosti vedúcou značkou v Apulii a patrí k 10 top producentom kávy v Taliansku.

Vyváža kávu do celého sveta so snahou o rozšírenie unikátnej chuti talianskeho espressa.


Zástupca a podnikový riaditeľ p. Signorile preberá zodpovednosť za výber surovej kávy v krajinách pôvodu. On je taktiež zodpovedný za techniku praženia a riadenie ľudských zdrojov. S p. Antoniom Lorussom, tiež známym ako Nini, si vytvárajú vzájomný vzťah založený na rešpekte.

Finančnícka spoločnosť Fin.Coffee zakladajú neskôr kvôli ďalšiemu rozvoju distribúcie pre kaviarne, pretože spoločnosť SAICAF v danom čase je už vodcom na trhu.